SPYDERCO

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a Spyderco fennállásának bő három évtizede alatt forradalmasította a késgyártást. Szigorú minőségi követelményei, nagyszámú és nagy hatású újításai, neves késművesekkel való együttműködései, egységes formavilággá összeálló, ugyanakkor nagyon különleges dizájnjai révén egyedülálló presztízsre tett szert a késgyártás világában.

A késeket és késélező eszközöket gyártó Spyderco céget Louis (Sal) Glesser alapította 1976-ban az USA-ban, a coloradói Goldenben. Házas, felesége Gail, egy lánya (Christina), egy fia (Eric) és két unokája van. Egy kis házban él Coloradóban, a hegyek között, majdnem háromezer méter magasan. Glesser 1947-ben született Brooklynban. Főleg pszichológiát és filozófiát tanult, de különböző tervező, művészeti, design-, szociológiai és antropológiai kurzusokat is hallgatott. Dolgozott űrtechnológiában használatos nyomtatott áramköri lapok prototípusain, foglalkozott műbútorasztalossággal, méhészkedett, elmélyülten tanulmányozta a biológiát, egy időben kígyókat is tenyésztett. Rajong a jó autókért, motorokért, vitorlás hajókért, no meg a késekért, és mindig is érdekelték az ősi fegyverek és fejlesztésük.

A Spyderco kezdetben más cégek késeit és élezőit árulta. Hagyományos boltjuk nem volt, ehelyett Glesser, a felesége és még három-négy alkalmazottjuk, akiket ők országúti harcosoknak neveztek, fel-alá utaztak, így folyt a biznisz. Ezekben az időkben Glesserék lakása és a Spyderco-főhadiszállás egy kenyérszállító furgonból átalakított lakóautó, később egy kamion volt. 1978 novemberében aztán letelepedtek a coloradói Goldenben. Itt alakították ki a cég első telephelyét egy bevásárlóközpontban.

A Spyderco 1978-ban kezdte meg a Tri-Angle Sharpmaker nevű késélező készlet gyártását, ami hihetetlen népszerűségnek örvend a mai napig is. 1979-ben elkezdett gyártót keresni  kés-terveihez, és ez volt az a pont, amikor Glesser elhatározta, hogy nagyobb figyelmet szentel a késeknek. A Spyderco tehát elkezdett késeket gyártani..... ha kicsit többet szeretnél tudni 1. rész...... 2. rész

Spyderco 2022 késkatalógust INNEN letöltheted.

 

Nézet:
Sorrend:
-26%
SPYDERCO Minarai Nakiri konyhakés - K17PBK
SPYDERCO Minarai Nakiri konyhakés - K17PBK
SPYDERCO Minarai Nakiri konyhakés - K17PBK
Rendelhető
Bruttó 114 790 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

Bruttó 84 390 Ft