TOPS Brothers of Bushcraft túlélőkés

Rendelhető
TOPS Brothers of Bushcraft túlélőkés - TPBROS01
TOPS Brothers of Bushcraft túlélőkés - TPBROS01
TOPS Brothers of Bushcraft túlélőkés - TPBROS01
TOPS Brothers of Bushcraft túlélőkés - TPBROS01
TOPS Brothers of Bushcraft túlélőkés - TPBROS01
TOPS Brothers of Bushcraft túlélőkés - TPBROS01
TOPS
1095 HC
Canvas Micarta
3-10 munkanap
USA
Bruttó 100 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 090 Ft
Részletek

A Fieldcraft modell tervezője a Brothers of Bushcraft. Ennek az észak-amerikai szervezetnek a fő célja az. hogy megismertesse az embereket mindazokkal a praktikákkal. amelyek a vadonban való boldoguláshoz szükségesek. A Brothers of Bushcraft jól be tudja mutatni ezeket a jártasságokat – a tájékozódástól a menedéképítésig – minden embernek. kortól és származási helytől függetlenül. A Fieldcraft az ő tudásuk összegzése: egyesíti mindazokat a tapasztalatokat. amelyek összegyűltek a hatalmas és nedves dzsungelekben. a skorpiók-lakta kopár sivatagokban és a két Amerikát közrefogó fagyos északi vidékeken

A kés teljes hossza 254 mm. a penge hossza 114 mm – ez egy kompakt. de rendkívül jól használható kés. A Fieldcraft pengéje 5 mm vastag. anyaga 1095-ös szénacél. A módosított skandináv vágóél kiválóan alkalmas faragásra. hántolásra és egyéb általános famunkára. Bár az acél keménysége a Rockwell-skála szerinti 56-58. mégis meglepően könnyű élezni. Feltéve. ha valaha is meg kell élezned. ugyanis a keménység és az élgeometria szépen összhangban van. így a kés jól tartja az élét.

A markolat az egyik legergonomikusabb. amit találni lehet piacon. emellett több hasznos kiegészítést is hordoz. Míg a mindenféle extrával felszerelt kések gyakran leszerepelnek. a Fieldcrafton található plusz dolgok a tapasztalatban gyökereznek. és a tervezés-fejlesztés-gyártás minden fázisában igen alaposan meg lettek vitatva. A vászonmicartából készült markolat soha nem fog cserbenhagyni. A markolaton levő – íjfúrónak való – bemélyedés súrlódásmentes. és a tűzgyújtásnak ezt a primitív módját szinte erőfeszítés-nélkülivé teszi. A hüvelykujj számára a kés hátán kialakított recézés megnöveli a komfortérzetet és a kontrollálhatóságot. amikor különleges fogásokat alkalmazunk faragás és hántolás közben. A markolatgomb szimplán a kés megnyújtott markolattüskéje. Elég hosszú ahhoz. hogy egy fahasábbal üthessük anélkül. hogy az elérné a markolatot. Ugyanakkor a micarta kétségtelenül elég erős ahhoz. hogy önmagában is kibírja ezt az igénybevételt. A kiálló markolatgombon találsz egy különleges szikravetőt. amit az egyik Brothers of Bushcraft-tag tervezett. Ezt ferrocerium tűzkövekkel használhatjuk – biztonságos és hatékony módon..

Az erős és strapabíró Kydex tok acél övcsíptetővel van ellátva. Ez biztonságos. stabil és kényelmes hordást tesz lehetővé övön. a felszerelés hevederein. vagy akár a nyakban. Mivel tűzkövet is rátehetünk. a tok egy alapvető túlélő felszerelésként is funkcionál..

A Fieldcraft kemény tesztelésen ment keresztül. amelynek színhelye a kanadai vadon volt. Itt a helyi túlélő specialisták – Mors Kochanski. Dr. Gino Ferri és még sokan mások – azon a véleményen voltak. hogy ez egy jól használható tábori kés. És ez pontosan egybevág azzal. ami ez a kés lenni akar. A hálóvarró tű és a csapdához való pecek faragásától a rönkhasításig a TOPS Knives/Brothers of Bushcraft Fieldcraft szinte bármilyen feladatot el fog végezni. amit egy vadonbeli túlélési helyzetben ki tudsz neki találni.

Adatok
Penge hossz
114 mm
Penge vastagság
5 mm
Teljes hossz
254 mm
Cikkszám
TPBROS01
Hasonló termékek