LEICA Ultravid 10x25 BR

Rendelhető
LEICA Ultravid 10x25 BR - 40253
LEICA Ultravid 10x25 BR - 40253
LEICA Ultravid 10x25 BR - 40253
LEICA Ultravid 10x25 BR - 40253
LEICA
265 g
111 x 112 x 39 mm
3-10 munkanap
Bruttó 282 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 28 290 Ft
Részletek

A 10x25-ös Ultravid akár őzcserkelésnél. túrán. vagy akár egy vitorlázáson velünk lehet. Elég egy kis zseb a tároláshoz. vagy a praktikus hordszíj. és a nyakban észrevétlenül velünk van. mindig kéznél. mégis diszkréten. A műszaki színvonal terén semmi sem szenved hiányt. hisz ez egy igazi Leica.

Az aszférikus lencsék tökéletessége. torzításmentessége egyedülálló. a kép hihetetlenül éles. a nagyítás komoly feladatok megoldására is alkalmassá teszi. A nagy rugalmasságú könnyített fém váz és a gumírozás biztonságot és hosszú élettartamot garantál. Párásodásról szó sem lehet. sőt. 5 m-ig vízálló.

Aszferikus lencse
Jelölése lehet Asp. vagy Asph. Az aszfreikus elnevezés (angoluls aspheric) a sphere vagyis a gömb szóból. annak tagadásából ered. A legtöbb optikai lencsét olyan formájúra csiszolják. minha egy gömb felületéből készült volna. Ezeknek a felületeknek az a hibájuk. hogy nem egy pontba fókuszálják a fényt. hanem nagyobb felületre szórják szét. Ez perspektívikus torzítást okoz. ami lehet hordótorzítás vagy párna torzítás. Egyik esetben az egyenes vonalak a kép széle felé. míg a másik esetben a kép belseje felé meghajlanak. Ennek a torzításnak kiküszöbölésére aszferikus lencséket használnak. melyek felülete eltér a szabályos gömbfelület ívétől. így korrigálva a hibát.

Főbb jellemzők
* Frontlencse mérete 25 mm
* Dioptria kiegyenlítés
* Lencsebevonat HDC minden optikai felületen
* Cseppálló kivitel
* Váz anyaga aluminium
* Nitrogén gáztöltés

Gyári tartozékok:
* neoprén nyakpánt
* lencsevédő kupakok
* tok

Hasonló termékek