FALLKNIVEN NL4 - Frey vadászkés

Rendelhető
FALLKNIVEN NL4 - Frey vadászkés - NL4L
FALLKNIVEN NL4 - Frey vadászkés - NL4L
FALLKNIVEN NL4 - Frey vadászkés - NL4L
FALLKNIVEN NL4 - Frey vadászkés - NL4L
FALLKNIVEN NL4 - Frey vadászkés - NL4L
FALLKNIVEN NL4 - Frey vadászkés - NL4L
FALLKNIVEN
Lam. VG-10
Bőr
190 g
Bőr
3-10 munkanap
Japán
Bruttó 142 560 Ft
A vásárlás után járó pontok: 14 256 Ft
Részletek


* Frey-t az északi népeknél a béke és a gyarapodás isteneként tisztelték. őt tartották a trollok és tündék királyának is. két olyan népé. amelyek az egészen közeli múltig a földművelők és az erdőből élők mindennapjainak szerves részét képezték. Az őróla elnevezett Fällkniven NL4-es Frey kés méltán közkedvelt az erdőjárók (legyenek akár túrázók. erdészek vagy vadászok) között.
* Az NL4-es kés megalkotása során semmivel nem spóroltak. sem anyagválasztásban. sem munkában nem kötöttek kompromisszumokat. hogy a lehető legerősebb. legszebb. és legkényelmesebb kést hozhassák létre. Készítésénél laminált acélt használtak úgy. hogy vágóélét a méltán híres VG10-es acélból. míg a két oldal laminációját a hihetetlenül ellenálló 420J2 acélból készítették. Ez a kombináció vitathatatlanul a legjobb a piacon. mivel egyetlen pengébe sűríti az összes kívánatos tulajdonságot. amit egy késtől elvárhat az ember: a rugalmasságot. az ellenállóságot és az éltartóságot.
* A Fällkniven NL4-esnél is ragaszkodtak a konvex élkialakításhoz. Akik értenek a pengék készítéséhez. tudják. hogy ez az az éltípus. melyet csak gondos kézi munkával lehet kialakítani. és pontosan ez az oka annak. hogy a világon gyártott kések 99.99%-a nem konvex éllel készül!
* A késeket általában tömeggyártásban készítik. a CNC (számítógépek által vezérelt) gépek és köszörűk alakítják ki a pengéket. Ezekbe a gépsorokba tömegével adagolják a nyers pengéket. hogy napi 24 órán át folyhasson a termelés. Az eredmény gyakran igen jó – megfelelő kések elfogadható áron. Mégis. ha a legjobb minőségre és erőre törekszünk és a felsőbb polcokra kívánkozó késben gondolkodunk. ami erős. korrózióálló. éltartó. és mind kialakításában. mind pedig kidolgozásában kiváló. nos. akkor ki kell jelentenünk. hogy azt a gépsort. ami akár csak a közelébe is érhetne egy tanult és tapasztalt késkészítőnek. még nem alkották meg!

Adatok
Penge hossz
130 mm
Penge vastagság
5 mm
Teljes hossz
244 mm
Cikkszám
NL4L
Hasonló termékek