COLD STEEL Spartan zsebkés

-22%
Rendelhető
COLD STEEL Spartan zsebkés - 21SC
COLD STEEL Spartan zsebkés - 21SC
COLD STEEL Spartan zsebkés - 21SC
COLD STEEL Spartan zsebkés - 21SC
COLD STEEL
AUS 10
Griv-Ex
259 g
Tri-Ad® lock
Kukri
3-10 munkanap
Bruttó 66 590 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

Bruttó 51 890 Ft
Kezdete: 2024.02.07   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 5 189 Ft

A spártai szó megidézi a thermopülai csata izgalmas történetét. ami az elsöprő túlerővel szembeszegülő hatalmas bátorság egyik példája. A spártaiak kemény emberek voltak. akiket gyermekkoruktól a háború művészetére tanítottak. s akik hozzáedződtek mindenféle lelki és testi nélkülözéshez. Féltek tőlük és kerülték velük a közelharcot. mivel kardjuk. a kopis. úgy vágta a karokat és lábakat. mint a kasza a búzamezőt.

Részletek

Az Andrew Demko által tervezett Cold Steel Spartan egy összecsukható. lekicsinyített kopis. amely alkalmazkodik egy szelídebb és kifinomultabb világ igényeihez.

A 11.5 cm hosszú penge megidézi a régi idők kopisát; annak jellegzetes visszahajló élét. nagy hasát és hegyességét. Konkáv köszörülésű japán AUS 8A rozsdamentes acélból készült pengéje némileg hasonlít a kukrihoz. A kukrihoz hasonlóan a Spartan™ éle is mindig olyan szögben kerül kapcsolatba az anyaggal. ami mély. tiszta vágást eredményez. Ugyanakkor mivel a penge vége keskenyebb és hegyesebb. mint a legtöbb kukrié. ez majdnem olyan jól szúr. mint ahogy vág.

A Spartannak a markolata is az ősi kopisra emlékeztet. Úgy lett megtervezve. hogy segítsen a kéznek. hogy az ellenállhasson a centrifugális erő húzásának. illetve szúrásnál az előre irányuló. és a végével való kalapáláskor vagy sújtáskor a hátrafelé ható erőnek. A markolat anyaga fröccsöntött Grivory acél linerekkel. hogy erős legyen. Az éles kontúrok miatt kényelmes a fogása. a szabálytalan barázdálás és mély minták pedig kivételesen hatékony fogást tesznek lehetővé.

A Spartan a markolat mindkét oldalára felszerelhető zsebcsíptetővel van ellátva. így a bal és a jobb oldalunkon is hordhatjuk. Hogy gyorsan elővehessük van rajta egy lapka aminek a segítségével a kés úgy nyitható mint egy hagyományos egykezes, vagy a lapkát be lehet akasztani a zseb szélébe a kihúzás közben és így a kés automatikusan kinyílik.

Mindezek mellett a Spartan a Cold Steel Tri-Ad™ elnevezésű zárszerkezetével van felszerelve. ami a rendkívül kemény tesztek során szinte érzéketlennek bizonyult a nyomással. feszítéssel és ütéssel szemben. Ezen a záron szinte lehetetlenség felülkerekedni. így igen nagy biztonságérzetet nyújt. sokkal nagyobbat. mint a versenytársak folderein található zárak.

Adatok
Penge hossz
114 mm
Penge vastagság
4 mm
Markolat hossz
153 mm
Teljes hossz
267 mm
Cikkszám
21SC
Hasonló termékek