COLD STEEL Rajah III zsebkés

-8%
COLD STEEL Rajah III zsebkés
COLD STEEL Rajah III zsebkés
COLD STEEL Rajah III zsebkés
COLD STEEL Rajah III zsebkés
Gyártó
COLD STEEL
Penge hossza
89 mm
Penge anyaga
CTS XHP
Penge vastagsága
4 mm
Markolat anyaga
Griv-Ex
Teljes hossza
213 mm
Súlya
142 g
Penge típusa
Kukri
Szállítási idő
3-7 munkanap
43 200 Ft
39 900 Ft
Kezdete: 2021.05.27   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 3 990 Ft
Részletek

A Cold Steel DVD-n látványosan szemléltettük a kukri legjobb tulajdonságait. amelyek fegyverként és szerszámként is rettentő teljesítményre teszik képessé az eszközt. Az évek során számos változatát készítettük el a kukrinak. köztük hosszabb és rövidebb pengéjűeket is. Azonban egészen mostanáig soha nem készítettünk összecsukható. zsebben hordható változatot.

A Rajah bicskák. amelyek tervezője Andrew Demko. elég nagyok ahhoz. hogy közel egy fixpengés kukri érzetét és súlyát nyújtsák. Széles. lefelé ívelt pengéjük a kukri legjobb jellemzőivel rendelkezik. Először is. különleges formájuk mellett vékony. éppen a megfelelő szögű bevezető éllel rendelkeznek. így könnyedén ejtenek mély vágásokat ahelyett. hogy visszapattannának. vagy megcsúsznának. Másodszor. a hegyük vastag. széles és elég hegyes ahhoz. hogy a legkeményebb célpontokat is átlyukasszák.

A markolat formája a fixpengés kukriéra emlékeztet. emellett kiegészül fontos ívekkel és ujjvédőkkel. Ezek a jellemzők háromféle fogásmódot tesznek lehetővé. Az egyik: nagyon közel a vágóélhez. ahol igazán jól meg lehet markolni a nyelet precíz. óvatos munkához. A második fogási mód középen van – általános munkákhoz ez a megfelelő. Végül a harmadik fogás a nyél végéhez közel lehetséges: így a leghosszabb az erőkar. így esik legelőrébb a kés súlypontja. ami erőteljes vágást vagy sújtást tesz lehetővé. és így érünk el a késsel a legmesszebbre.

Az egyetlen megfelelő zár. ami a Rajah foldernél kibírja a sújtások által generált rettentő erőhatásokat. az új TRI-AD zárunk. Ez egy speciális zár. amely elvezeti az erőt a zár kisebb. törékenyebb. egymásba illeszkedő felületeiről. és egy különlegesen pozícionált csaphoz továbbítja. ami elnyeli és szétosztja azt a markolat vázán keresztül.

A Rajah-t úgy hordhatjuk. mint bármely más foldert. a csíptetőt használva. amellyel bármely megfelelő méretű zsebhez. vagy a nadrág övrészéhez csatlakoztathatjuk. Vészhelyzetben nyithatjuk a hagyományos módon. vagy be kell akasztani a különleges nyitólapkát a zseb szélébe. és ki kell rántani.

RAJAH III:
A Rajah III tulajdonképpen a nagy testvér lekicsinyített. zsebbarát verziója. Az Andrew Demko által tervezett kés a Rajah II szinte minden lényeges tulajdonságát birtokolja. beleértve az AUS 8A rozsdamentes acélból készült pengét. a Tri-Ad™ zárad. a nyitólapkát. a markolat mindkét oldalára felszerelhető zsebcsíptetőt és a Grivory markolatot. amelyet acél linerekkel láttak el. hogy extra erős és merev legyen.

A Rajah III markolata számos fogásmódot tesz lehetővé. köszönhetően gondosan megformázott alakjának és keresztmetszetének. A markolat különösen alkalmas fordított fogásra egy különleges perem révén. ami a markolat végén található. és amin megtámaszthatjuk a hüvelykujjunkat.

Adatok
Cikkszám
62KGCM
Hasonló termékek