COLD STEEL Large Espada S35VN bicska

Rendelhető
COLD STEEL Large Espada S35VN bicska - 62Mb
COLD STEEL Large Espada S35VN bicska - 62Mb
COLD STEEL Large Espada S35VN bicska - 62Mb
COLD STEEL Large Espada S35VN bicska - 62Mb
COLD STEEL
CPM S35VN
G-10 / Aluminium
255 g
Tri-Ad® lock
Andrew Demko
3-10 munkanap
Bruttó 263 290 Ft
A vásárlás után járó pontok: 26 329 Ft

Az 1500-as évek végén Spanyolország északnyugati részén az Extremadura régió legyengült termőtalaján egy új fajta ember született amely hírnevet és szerencsét keresve elhajózott az Újvilágba. Kevesen voltak, és felszerelésük alig volt több mint a köpönyeg a hátukon és az espada (kard) az övükben ők voltak a konkvisztádorok, akiknek semmi esélyük nem volt mégis véres ösvényt vágtak maguknak, örök hírnevet és dicsőséget szerezve.

Részletek

Ma már nem sok lehetőség van arra, hogy kivont karddal új világokat fedezzünk fel és egész népeket igázzunk le, de a vagyon a hírnév és diadal még most is elnyerhető és elérhető azok számára akik jól fel vannak fegyverkezve. Hasítsd ki a részedet ezekből. A jövő összecsukható kardjával amit úgy hívnak, hogy Espada.

Ez a kés három méretben érhető el, hogy megfelelő legyen a bátrak, a bátrabbak és a legbátrabbak számára is. Az Espadát Andrew Demko egyedi késkészítő és a Cold Steel elnöke. Lynn C. Thompson tervezte. Céljuk az volt hogy összekapcsolják az ősi kézműves technikát a mechanika és az anyagok modern vívmányaival. hogy megalkothassák napjaink konkvisztádorai számára a taktikai folderek egy új sorozatát.

Akárcsak a régi kardok. Az Espada kések sem a gyengék, a gyávák, vagy azok számára készültek akik egy rugós játékszer után vágynak. Vedd csak a kezedbe és látni fogod. hogy mire gondolunk. Kétségtelen, hogy politikailag nem korrekt, mivel hatalmas, ugyanakkor meglepően jól kiegyensúlyozott és drámaian ívelő clip point pengével rendelkezik ami ideális vágásra, hasításra és szúrásra. A penge vácuumban hőkezelt és nulla fok alatt lehűtött japán 8A rozsdamentes acélból készült és konkáv köszörülést kapott, ami egy vékony, borotvaszerű élben végződik. ezért széthasít bármilyen akadályt vagy célpontot ami az útjába kerül.

Azért hogy az igazi mestere lehess e félelmetes pengék kezelésének. az Espada a legfejlettebb technológiát képviselő pisztolymarkolattal lett ellátva. Ez a nyél erősen hajlított. és összetett ujjvédő található rajta. a két nagyobb modellen pedig egy subhilt is. így tökéletesen működik akár normál. akár fordított fogásnál. páratlanul tartva a kezet. és többféle lehetőséget nyújtva a fogás meghosszabbítására..

Hogy csökkentsük a súlyt. valamint növeljük az erősséget és merevséget. az Espadák nyelébe CNC megmunkálású 7075 alumínium elemekből készült merevítőt. és integrált nyélvégeket tettünk. Bár meglehetősen drága. ez az anyag felveszi a versenyt erősségben még a titánnal is. és éveken át bírja a legkeményebb használatot is. Végül. hogy a nyelet olyan széppé tegyük. mint amilyen hatékony és erős. tükörfényesre políroztuk a fecskefarkcsapolású nyélvégeket. továbbá fényes. fekete G-10 burkolatot erősítettünk rá. a legmodernebb high-tech rögzítők felhasználásával.

Nem hisszük. hogy bármelyik taktikai folder igényt tarthat a zsebkard titulusra anélkül. hogy rettentően erős és megbízható zárja lenne. s ez alól nem kivétel az Espada sem. Ezért szereltük minden Espada modellre a Cold Steel többszörösen szabadalmazott TRI-AD zárját. Az Andrew Demko által tervezett TRI-AD páratlanul ellenáll az él felől érkező pozitív (vágás. sújtás. hasítás) és a hegy felől érkező negatív (szúrás. vájás. vésés) nyomóerőnek. valamint a penge hátát érő lökő nyomásnak. Ezeket az erőket a zár először a különleges megállító csaphoz. majd a nyél teljes vázán keresztül vezeti el.

Első megközelítésre egy Espada nagyságú és súlyú zsebkard hordása nem tűnik praktikusnak. Viszont sok kísérletezés után úgy találtuk, hogy ez nem igaz. Még a legnagyobb modell is diszkréten és feltűnésmentesen hordható a legtöbb nadrág első zsebében, és ha rá van csíptetve az övre és eltakarja egy bő ing, vagy pulóver, akkor teljesen láthatatlan. Vészhelyzet esetén aztán egy egyszerű mozdulattal elő lehet húzni. és ki lehet nyitni a zseb szélén a szabadalmazott nyitólapka segítségével.

Adatok
Penge hossz
140 mm
Penge vastagság
4 mm
Teljes hossz
311 mm
Cikkszám
62Mb
Hasonló termékek