Karambit

Ennek az érdekes kialakítású késnek az eredete egészen a 11. századra nyúlik vissza, ahol elsősorban a mezőgazdaságban használták gyümölcsök és zöldségek tisztítására, különféle mezőgazdasági feladatok elvégzésére, de vadászatra, halászatra és a ház körüli kisebb munkák elvégzésére is tökéletesen megfelelt. Úgy tervezték, hogy minden környezetben és körülmények között biztosítsa a felhasználójának a biztonságos és a precíz használatot maximális múködés mellett így multifunkcionális felhasználhatósága miatt igen közkedvelt volt

A mondhatni modern karambit gyökerei Délkelet-Ázsiából származnak, pontosabban Indonézia és Fülöp-szigetek környékéről. Az akkori virágzó kereskedelemnek köszönhetően gyorsan elterjedtek a filippinói és indonéz harcművészetek rajongói által.

A világon egyetlen kés sem rendelkezik hasonló biztonsági jellemzőkkel, multifunkcionális felhasználási lehetőségekkel. Felhasználása igen sokoldalú legyen egy mezőgazdasági munka, önvédelmi helyzet vagy éppen horgászat, vadászat.

Egy dolgot azért semmiféleképpen ne felejtsünk el. Megfelelő használatához igen sok gyakorlat szükségeltetik - nem elég csak megvenni. 

Nézet:
Sorrend: