BENCHMADE

Les De Asis a vállalatot 1979 ben alapította az Egyesült Államokban Kaliforniában, akkor még Bali-Song®, Inc néven. Az első igen sikeres modelt Jody Samsonnal alkotta meg, mely nem volt más mint egy pillangókés MODELL 68 néven.

Az elkövetkező 7 évben a vállalat kibővítette termékkínálatát, és a nevét Pacific Cutlery Corp.-re változtatta. Mivel a minőséget, az árat, és a szállítást nem tudta kellőképpen ellenőrizni, igy a cég feloszlott 1988-ban. Ekkor alakult meg lényegében a Benchmade Inc. Ezúttal a minőséget és a termékek elérhetőségét helyezte előtérbe ami a mai napig is tart.

Jelen pillanatban a központ Oregon államban, Oregon városában található, és 380 elkötelezett alkalmazott dolgozik. 1988-ban a Benchmade Knife Company elhatározta, hogy a világ legjobb késeit fogja gyártani - és pontosan azt is tették. Termékeit az egész világon, és számos piacon értékesítik, legyen az a mindennapi viselet, szabadtéri sport de megállja helyét a bűnüldözés és a katonaság terén is. A cég fenállása óta számos késkészítővel együttműködött - a legfontosabb a minőség és az innováció iránti elkötelezettség. A vállalat az automata késgyártás világvezetője a mai napig.

It's not a knife - It's a Benchmade mondja az amerikai. 

Ha esetleg érdekel a Banchmade 2022 késkatalógusa ITT letöltheted.

Nézet:
Sorrend: